7/06/2011

Keskiviikko aamua..

Huomenta. Aamu on alkanut jotenkin yllättävän helposti, vaikka nukuttua tuli ehkä runsaat viisi tuntia... Mutta silti mieli on virkeä, ainakin toistaiseksi. Uskon, että tämä on osittain eilisen joogan ansiota. Kävin siis elämässäni toista kertaa joogassa ja täytyy sanoa, että ei ollut ollenkaan huono päätös lähteä, vaikka vähän meinasin jo lipsua, kun väsytti siihen aikaan jo niin paljon.

Ensikosketukseni joogaan tapahtui viime keväänä koulussa. Meillä oli yksi ohjattu tunti, jonka meille piti australiassa vuoden joogausta opiskellut ohjaaja. Tunti oli heti aamusta ja ainakin minulle se oli yksi parhaimmista päivän aloituksista. Tunnin jälkeen olo tuntui kevyeltä ja rentoutuneelta ja koko loppupäivän olo oli jotenkin erityisen hyvä. Joten voisi sanoa, että ensikokemukseni tästä lajista oli paremmat, kuin vain hyvät.

Asia jäi hautumaan mieleeni ja valitettavasti sitten unohtui muiden kiireiden keskellä. Nyt kuitenkin selaillessani eri kuntosaleja/keskuksia silmiini osui tämä eilen kokeilemani tunti. Kiinnostukseni herätti kohtuullinen hinta ja kun tunnin nimen kohdalla luki pelkästään "YOGA", kun tuntuu, että monilla kuntosaleilla ne on merkitty hotyogaksi tai joksikin muuksi erikoiseksi ja hinnatkin ovat sitten sitä luokkaa. Ja oikeastaan tässä kaupungissa ei ihan hirveästi taida joogan puolelta tarjontaa olla... Mutta kuitenkin päätin sitten lähteä kokeilemaan kyseistä tuntia ja voin vannoa, ettei jäänyt viimeiseksi kerraksi!

Tunnin ilmapiiri oli ihanan rentouttava ja ohjaaja asiansa osaava. Joogassa varsinkin omasta mielestäni ohjaajan olemus on hyvin tärkeää, sillä kun hän on rauhallinen ja varma, niin siten olen myös itsekkin. Möys tarvittaessa hän korjasi, jos oli jotain korjattavaa, mikä on tosi iso plussa. Silloin tietää, että on hyvä ohjaaja kyseessä, kun hän oikeasti välittää siitä, että teet harjoituksen oikein.

Jokin on saanut minut hurahtamaan kyseiseen lajiin näin, mutta ainakin niitä hyviä puolia joista tykkään on se, kuinka se rauhoittaa ja tuntuu vähentävän stressia, mutta on kuitenkin tehokasta ja ajoittain pistää lihakset todella koville! Samalla, kun se on tehokasta treeniä lihaksille, se myös huoltaa kehoa ja liikkuvuutta samassa. Ja se olo mikä itsellä on tunnin jälkeen, on ihana. Ja kun tuntuu, että sen vaikutukset kestävät vielä pitkään. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan joogaa! Kaikille se ei tietenkään sovi ja toiset eivät välttämättä tämän tyyppisestä rauhallisesta harjoittelusta tykkää. Itsekkin kyllä tykkään myös kovatempoisesta harjoittelusta, mutta jotain tässä lajissa vain on.

Kyllä tämä tiistai-illan tunti täytyy ottaa nyt tavaksi, kun vielä kesän täällä ehtii viettää. Harvemmin mulla on jäänyt joltain ryhmäliikuntatunnilta tälläinen fiilis...

Mutta löytyykös sieltä aktiivisia joogan harrastajia ja/tai omia kokemuksia joogasta?

Mukavaa keskiviikkoa kaikille, meikäläinen palaa tästä takaisin sorvin ääreen! :)

-Marianna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti