5/09/2012

Springtime and the living is easy?

Eletään toukokuuta ja kesä ei olekaan enää kaukana. Kuinka ihanaa! Keväällä tuntuu, että kaikki taas heräävät siitä talvihorroksesta ja uutta energiaa saadaan valosta. Kevät on kyllä toisaalta ihanaa aikaa, mutta aika usein siihen kuuluu pientä väsymystä pitkän talven jälkeen ja ehkä stressiä koulusta tai töistä. 
Olen tuntenut itseni aika väsyneeksi tänä keväänä ja pientä stressiä on tullut kaikista pikku asioista. Olisin todella jo niin loman tarpeessa. Tuntuu, että koko syksyn ja talven on jaksanut painaa menemään, mutta nyt alkaa tuntua siltä että pitäisi hetkeksi pysähtyä latailemaan akkuja. Ja jos mä alan miettimään, niin en edes muista milloin viimeeksi olisin oikein kunnolla lomaillut.
Näin opiskelijana ei ole kyllä varaa lomailla koko kesää, mutta töihin pääseminen on hyvää vaihtelua tälle koulun käynnille. Enimmäkseen tuntuukin, että sitä lomaa kaipaa juuri koulusta. Onneksi se on enää kolmen viikon päässä!
Väsymyksen seurauksena olen hieman laiminlyönyt eri asioita ja tuntuu että siitä tekee itselleen vain loputtoman oravanpyörän. Sitä kun stressaa niistä hoitamattomista asioista, muttei kuitenkaan hoida niitä ja se ärsyttää itseä, kun ei tee asioita kunnolla. Siispä ehkä pieni breikki olisi paikallaan.

Kevät on myös pistänyt miettimään omia elämäntapojani, kuten ruokavaliota ja riittävää lepoa. Muistaako sitä aina kuunnella omaa kehoa ja mieltä, milloin sitä lepoa oikeasti tarvitsisi? Itse tunnustan laiminlyöneeni varsinkin tuota levon määrää! Monesti yöni koostuvat keskimäärin kuuden tunnin unista, mikä on aivan liian vähän varsinkin ihmiselle joka liikkuu ja kuluttaa paljon. Levon merkitys on tässä suhteessa erittäin suuri. Sillä silloin jos levon määrä on vähäistä vaikuttaa se moneen asiaan, kuten keskittymiseen, aineenvaihduntaan, motivaatioon, aktiivisuuteen jne. Sitä kun kuvittelee, että kyllä minä jaksan vaikka sitten kahvin voimalla jos ei muuten. Mutta kun se levon puute on toistuvaa, niin alkaa se oikeasti näkyä jossain. Kuitenkin tähän asiaan olisi nyt tarkoitus tehdä muutosta ja alkaa kiinnittää huomiota riittävään unen määrään!

Toinen asia on ruokavalio. Kevättä kohden sitä mielellään haluaa syödä kevyesti ja suosia paljon kasviksia, marjoja sekä hedelmiä. Eli siis kaikkea tuoretta. Ainakin itse olen huomannut tämän! Sitä jollain tapaa ehkä haluaa puhdistaa kehoaan talven jäljiltä, jolloin usein tulee syötyä paljon raskaampia ruokia, kuin esimerkiksi keväällä tai kesällä. Tällöin olisi myös hyvä nauttia runsaasti vettä, joka sekin puhdistaa kehoa. Kävin myös juuri ostamassa omega3 rasvahappoja, joita olen alkanut napsia päivittäin.



Kevääseen kuuluu jollain tapaa myös erilaisten tavoitteiden asettaminen. Täten itselleni olen päättänyt asettaa tavoitteeksi pitää itsestäni ja kehostani parempaa huolta riittävän levon, sekä terveellisen ja kevyen ruokavalion avulla. Joten kaikki ylimääräinen, kuten alkoholi, rasvainenruoka sekä liiallinen herkuttelu saa nyt toviksi jäädä pois listalta. Tietenkään ei pidä unohtaa satunnaisia nautinnon hetkiä, sillä niitä pitää itselle suoda! ;) 


Uskon että näillä eväillä myös treenaamiseenkin saisi uutta energiaa ja intoa!
Kesää ja lomaa siis odotellessa!! :)


Kuvat: weheartit.com

-Marianna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti